Saltar al contenido

MOSTRA INTERNACIONAL DE TITELLES A LA VALL D’ALBAIDA

Un any més, i ja en van 38, tornem a presentar la Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida. Un any més batem rècord de participació de pobles, enguany s’ha incorporat Llutxent, l’any passat Bèlgida i Beniatjar… I un any més he de donar les gràcies a l’equip que fa possible que portem la Mostra endavant. 

Després del parèntesi dels anys de pandèmia i postpandèmia, tornem a les dates de novembre, afortunadament, els pobles han tornat a la normalitat al 100% i han recuperat totes les seues activitats, per tant, hem deixat el mes d’octubre, ple de festes, fires i altres esdeveniments habituals, per a tornar al tradicional novembre. 

La programació d’enguany torna a tindre tallers de construcció i manipulació de titelles, activitat que havíem deixat de fer per la precaució que tocava tindre. Afortunadament també les hem recuperat.

Dona un poc de vertigen mirar cap enrere i adonar-se de les vicissituds, de la il·lusió dels primers anys, de la lluita perquè la Mostra cresquera… Encara que està consolidada, mai podem relaxar-nos i donar les coses per fetes, hem d’estar sempre atents i pendents, durant tot l’any i compartir les experiències de la programació, assistir a fires i festivals, rebent informació de moltíssimes companyies.

Enguany, gaudirem d’espectacles, on el treball de clown i altres llenguatges com la màgia tenen un pes molt important en les propostes de diferents companyies, com per exemple, les  andaluses, com són ‘La Maquiné’, guanyadora del Premio Lorca 2022 de Teatro Andaluz, finalistes dels Premis Max durant moltes edicions, amb dos espectacles, el d’adults, “Estación Paraíso”, on veurem un treball magistral d’Elisa Ramos, i “Parade, el circo de los valientes” per a tota la família. També gaudirem de la companyia de Jaén , ‘Ymedio Teatro’, amb la tan guardonada “ECO”. 

Procurem portar espectacles on els nous llenguatges,  la música, la màgia, el clown, la dansa, el teatre de text, el teatre sense paraules, qualsevol disciplina que puga manifestar-se a través del món del titella, de l’objecte i de les ombres.

En la collita d’enguany tindrem companyies  andaluses, de Castella-la Manxa, de Catalunya, de Múrcia, de Madrid, d’Aragó, d’Anglaterra i, per descomptat, de la nostra comunitat.

Com sempre, els titelles, ens faran connectar, encara que siga per una estoneta, amb els nostres sentits, amb l’emoció. Ens reconciliarem amb l’esperit més humà, ens donaran l’alè que a vegades els mateixos humans ens lleven. Hem d’eixir de casa, apagar la tele, desconnectar el mòbil, riure, plorar, pensar, sentir…

Esperem que la 38a edició la gaudisca tothom, gent de la Vall o visitants d’altres comarques o províncies i gaudisquen de tot el que ofereix la Vall d’Albaida en un cap de setmana on podran trobar, junt els nostres titelles, espais culturals ben interessants, una gastronomia de primer nivell i uns espais naturals magnífics.

Gaudim la Mostra

Marisol Limiñana
Directora MIT 2023

Programació

Adreces dels espectacles

Museu Internacional de Titelles d’Albaida

Horari del museu durant la Mostra de Titelles:
· Dijous 9, divendres 10 i dissabte 11 de novembre: de 10.00 a 14.00h i de 16.00 a 19.00h.
· Diumenge 12 de novembre: de 10.00h a 14.00h.

Horari general:
· De dimarts a diumenge de 10 a 14h.
· De dijous a dissabte 16h a 19h.

Espectacles

Vídeo presentació